Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

Wpisy otagowane : papryka-wegierska-zielona

WARZYWA AROMATYCZNE Z KIEŁBASĄ I MAJERANKIEM

anielka123buziolek

IMG_20150823_144832

 

Wspaniałe danie dla rodziny ,mocno pachnące majerankiem.Potrawa jednogarnkowa,prosta w wykonaniu.Bardzo ją Polecam do wypróbowania.

1 kgziemniaków

1 cukinia

1duża marchewka

czerwona i zielona papryka

3 cebule

olej

puszka całych pomidorów

2 szkl.bulionu jarzynowego

1 ząbek czosnku

sól i pieprz

cukier,papryka słodka mielona

1 łyżka majeranku

40 dag.kiełbasy

*************************************************

Ziemniaki ugotować w mundurku na pół twardo, przestudzić.Paprykę pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.W rondlu rozgrzewamy olej,zeszklić cebulę,dodać paprykę ,ziemniaki ,przesmażyć.Dodać pomidory ,wlać bulion.Czosnek wycisnąć przez praskę,dodać do warzyw.Przyprawić.Gotować bez przykrycia ok.15 minut.Kiełbasę pokroić w kawałki, dodać do warzyw ,gotować 5 minut,przyprawić mocno majerankiem.

 

 

 

CHILES RELLENOS-PAPRYKI FASZEROWANE PO MEKSYKAŃSKU

anielka123buziolek

Kolejne wykwintne danie z domowego piekarnika gdzie warzywa grają pierwsze skrzypce.W sklepie udało mi się kupić cudownie pachnącą węgierską paprykę i pomyślałam sobie że będzie wspaniale smakować z bakaliami z dodatkiem zielonych oliwek i młotkowanego czarnego pieprzu.Gorąco polecam...!!!!!

 

4 zielone węgierskie papryki(one są podłużne)

pomidor

1 papryczka chili

cebula

40 dag.mielonej wołowiny

5 dag.obranych migdałów

1 łyżka rodzynek-namoczyć w wodzie

kilka zielonych marynowanych oliwek

2 ząbki czosnku

3 łyżki oliwy

sól

pieprz  czarny młotkowany

*****************************************

Cebulę i czosnek obieramy,siekamy drobno,zeszklić na patelni z oliwą.Dodać do cebuli o czosnku mięso mielone z wołowiny i szybko przesmażyć mieszając.Pomidor,chili,oliwki oraz migdały drobno posiekać,dodać do mięsa razem z namoczonymi rodzynkami.Farsz doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszany.Strąki papryki myjemy,odkrawamy u nasady tam gdzie są ogonki i usuwamy przez otwór pestki.Wydrążone papryki faszerujemy przygotowanym nadzieniem z mięsa i układamy na ruszcie w piekarniku.Pieczemy lub grillujemy (jeśli mamy taką funkcję w kuchence) przez 20 minut.W trakcie pieczenia odwracamy papryki na drugą stronę aby równomiernie się upiekły.Smacznego.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci