Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

Wpisy otagowane : Wol

WĘGIERSKA ZUPA Z KAPUSTY

anielka123buziolek

 

1 pierś z kurczaka
1/2 kg.świeżej kapusty
3 łyżki masła
1 litr.rosołu wołowego
3 żółtka
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
W rosole z wołowiny gotujemy pierś z kurczaka.Robimy na patelni zasmażkę z mąki i masła,dodajemy kapustę posiekaną drobno i zalewamy połową rosołu z wołowiny.Dodajemy sól i pieprz.Wlewamy to wszystko do gara z rosołem wołowym i piersią,mieszamy.Mięso ugotowane z kurczaka wyjmujemy,kroimy w kawałki i wrzucamy z powrotem do zupy.Żółtka roztrzepujemy  w śmietanie i ciągle mieszając wlewamy do gorącej zupy.Mieszamy ,chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.Smacznego.

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci