Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

Wpisy otagowane : serca-drobiowe

GULASZ Z SERC WIEPRZOWYCH

anielka123buziolek

 
 
1 i 1/2 kg.serc wieprzowych
1 łyżka koncentratu pomidorowego
50g.mąki
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela ang.
pieprz
majeranek
sól
150g.tłuszczu
200g.cebuli
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Serca myjemy,wyciskamy je w wodzie rękami dla usunięcia zakrzepłej krwi.Zalewamy zimną wodą,dodajemy sól i  powoli gotujemy.Gdy mięso będzie się dogotowywać,dodajemy listek laurowy,ziele angielskie.Miękkie serca wyjąć i pokroić cienko w plasterki.Tłuszcz rumienimy z cebulą i  mąką.Zasmażkę rozprowadzamy wywarem z  serc ,zagotowujemy,mieszamy z pokrojonym mięsem,dodajemy sól,przyprawy i zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami.Mi najlepiej smakuje z chlebem.

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci