Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

PODWIECZOREK -DIETA 1500 kcal.

KISIEL JAGODOWY

anielka123buziolek

IMG_20160708_165029

Cudowne, jagodowe złoto rosnące dziko w naszych polskich lasach.Bogactwo naturalne ,które występuje w lipcu.Śietne na oczy, ukad krwionośny i biegunki.Pelne Wit.C oraz mikroelementów,dlatego korzystajmy z ich dobroci bo jak szybko się pokazują tak szybko znikają:).

Danie ma 154 kcal.

1 szkl.świeych owoców jagód

Szczypta cynamonu

1 łyżeczka cukru waniliowego

kawałek świeżej wanilii

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej+ odrobina zimnej wody

1 łyżka cukru trzcinowego

**********************************************

Owoce zagotować że szklanką zimnej wody,wanilią i cynamonem.Zagęścić rozrobioną mąką ziemniaczaną z wodą.Na koniec Posłodzić.Smacznego.

DESER TRUSKAWKOWY

anielka123buziolek

IMG_20160403_111054

 Skoro mamy sezon truskawkowy to i ja nie będę się wyłamywać.Dlatego przygotowałam fantastyczny deser ,który mnie osobiscie zasmkował i dość często go robię na podwieczorek bo ma tylko 115 kcal.Polecam ten deserek dla dużych i małych.

1/2 kg.truskawek

1/2 szkl/płatków owsianych

1/4 szkl.płatków migdałowych

1/4 szkl.posiekanych orzechów włoskich

3 łyżki cukru

1 op.jogurtu 0% naturalnego

**********************************************

Płatki i orzechy wsypać na patelnię,posypać łyżką cukru.Mieszamy,prażymy na małym ogniu ,aż się zrumienią.W ten sposób przygotowujemy płatki owsiane ,wymieszać je z migdałami oraz z orzechami.Truskawki myjemy,usuwamy szypulki .Połowę pokroić w plasterki ,resztę zmiksować z łyżką cukru.

Do pucharków nakładamy warstwami mus truskawkowy,jogurt , uprażone płatki , jogurt,płatki oraz truskawki.Od razu podajemy.Smacznego.

JOGURTOWA ROZKOSZ

anielka123buziolek

IMG_20160405_155326

 Dziś coś  lekkiego i słodkiego - czyli deser z jogurtu i truskawek.Takich deserów to możemy sobie i na dwa pozwolić bo kalorii ma tylko 112 kcal.Zapraszam.

1 kubek jogurtu naturalnego 150 g.

1 ulubiona galaretka

2- 4 truskawek świeżych

******************************************

Truskawki umyć ,pokroić w kostkę  , dwie  zostawić do przystrojenia.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu ,ostudzić.Podzielić  Galaretkę na 3 części ( jedna ma być mniejsza).Pierwszą porcję galaretki wylać do miseczki lub kieliszka i wstawić do lodówki , jak się zetnie  zalać drugą warstwą galaretki wymieszanej z jogurtem i kawałkami truskawek.Wstawic do lodówki..Po zastygnięciu dwóch warstw wkładamy truskawkę i zalewamy ostatnią porcją galaretki i deser gotowy.Smacznego.

SORBET Z OWOCAMI I TYMIANKIEM- PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL.

anielka123buziolek

IMG_20160406_164905

Ale ja Was za nudzam tymi sorbetami ,ale w diecie to najlepszy deser pod " słońcem".

Porcja deseru ma 155 kcal.

Dwie kulki sorbetu80 g.

1 szkl.świeżych truskawek,malin lub innych owoców 150 g.

SORBET OWOCOWO - TYMIANKOWY :

*********************************************

1 szkl.cukru

1 i 1/2 szkl.wody

Szczypta tymianku

1 i 1/2 szkl.soku z cytryny

**************************************

Wodę zagotować i wymieszać z cukrem.Wystudzić.Wymieszać z tymiankiem i sokiem z cytryny.Wstawić do zamrażalnika na 3 godz.Mieszać.

SORBET TRUSKAWKOWY - PODWIECZOREK DIETA 1500 KCAL.

anielka123buziolek

IMG_20160413_223201

Sorbet to najlżejsze i niskotłuszczowe danie deserowe ,stara odmiana kiedys lodów.Składa się z wody i owoców ,ale spotkać też można sorbet na bazie białek i mleka czy likieru.Legenda głosi ,że sorbet wymyślił cesarz Rzymu Neron .Ponoć postanowił sprowadzić z gór śnieg który potem mieszał z miodem i winem.Inne podania donoszą ,że to Marco Polo w Xlll wieku sprowadził recepturę na sorbet z Chin , a Katarzyna Mecydejska  bylaWielka fanką sorbetów i zabrała ze sobą recepturę do Francji ,kiedy przyszło jej poślubić Księcia Orleanu i opuścić Włochy.W każdym bądź razie sorbet ma wielu zwolenników , którzy uwielbiają takie zimne, mroźne desery.Zapraszam.

Danie ma 123 kcal.

4 kulki niskokaloryczne sorbety 160 g.

IMG_20160413_223119

Sorbet TRUSKAWKOWY z pieprzem

*************************************

250 g.truskawek świeżych

125 ml.wody

80g.cukru

sok z połowy cytryny

odrobina czarnego pieprzu

************************************

Truskawki zmiksować z sokiem ,pieprzem , wodą i cukrem.Gotowy włożyć do pojemnika i zamrozić.Miksować co 30 minut.aż będzie miał kryształki lub przemieszać łyżką ( tak ok.2 razy).Smacznego

 

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci