Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

SMAROWIDŁA DO CHLEBA

PASTA TWAROŻKOWA Z RZODKIEWKĄ I RZEŻUCHĄ

anielka123buziolek

IMG_20170602_185250

 Co zrobić na śniadanie ?Podpowiem Wam,pyszny twarożek z jogurtem i ziołami.Zdrowe ,pełne witamin i świetne na dietę.Zapraszam!.

1kostka twarogu chudego
1 szalotka
pęczek rzodkiewek
koperek
Rzeżucha
jogurt bałkański
sól
pieprz
szczypta ulubionych ziół
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Twaróg rozgniatamy widelcem,wrzucamy pokrojoną w kosteczkę szalotkę,dodajemy starte na tarce rzodkiewki ,posiekany drobno koperek,rzeżuchę,jogurt bałkański,sól i pieprz,zioła .Mieszamy dokładnie.Smacznego.Podajemy z kromką chleba lub bułeczką.

NUTELLA Z AWOKADO

anielka123buziolek

IMG_20170519_140552

 Zapewne przepisy na NUTELLA z awokado znacie , a ja się tylko powtarzam , jednak takie dania to u mnie na co dzień się nie jada.Teraz , gdy próbuję skupić się na zdrowym odżywianiu , robię przepisy które sprawiają ,że dania są lekkie, fit i smaczne.To mazidełko jest cudownie smaczne , ponieważ nieznoszę   nutelli .Jednak z całym szacunkiem , to jest wyśmienite i polecam.Przepis bierze udział w Błyskawiczny Piątek.W raz ze mną gotują :

Szybko tanio smacznie.com

 

_20170519_141643

 1 awokado

1 banan

1 łyżeczka miodu

1.5 łyżeczki kakao

szczypta papryczki chilli

******************************

Owoce myjemy,obieramy i kroimy w kostkę.Wkładamy je do blendera,wsypujemy kakao ( im więcej go tym bardziej jest czekoladowe), chilli i miód.Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.Możemy od razu pałaszować  z blendera lub poczekać , aż smaki się że sobą  przetrawią  w słoiczku zostawionym na noc w lodówce.Smacznego.

MASŁO Z AWOKADO DO KANAPEK

anielka123buziolek

IMG_20170518_154450

 Z ogromną satysfakcją odkryłam świetne,zdrowe mazidło do kanapek, a wszystko to za pośrednictwem mojej znajomej.Z tym przepisem, jak i wieloma innymi ,miałam się zmierzyć dużo wcześniej ,widocznie jednak czas i zmiana stylu życia powoduje ,że szukam nowych doznań smakowych ,to masełko właśnie jest tym!!!!Gorąco polecam.

1 dojrzałe awokado

1 serek feta

2 ząbki czosnku

****************************

 Awokado myjemy,obieramy i kroimy w kostkę włożyć do blendera .Fetę pokruszoną dodać do awokado.Ząbki czosnku obrać i pokroić , dorzucić do reszty.Wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę.Nie doprawiamy solą ani pieprzem,ser daje w smaku wszystko.Podajemy jako samo masło lub obkładamy je innymi warzywami.Pyszne!!!!!

JAK ZROBIĆ PAPRYKARZ Z MAKRELI

anielka123buziolek

IMG_20170321_085814

To najlepsze smarowidło do chleba jakie ostatnio robiłam.Niech się chowa paprykarz ze sklepu , ten ma smak i strukturę paprykarza szczecińskiego jak za dawnych lat mimo ,  że użyłam tutaj wędzonej makreli zamiast usmażonej ryby.Od dziś w moim domu kupny paprykarz poszedł do kosza.Zapraszam.Spróbujcie sami czy tak się rzeczy mają.

IMG_20170321_085730

 

1 makrela wędzona

1 mała marchewka

2 cebule

0.5 torebki ugotowanego ryżu jaśminowego( 50 g.)

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

5 łyżek wody

1 łyżka cukru

1 łyżka octu 

Sól

Pieprz

Ostra papryka

Słodka papryka

Olej do smażenia

*****************************

Rybę obrać z ości.Marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Cebulę obrać i posiekać.Ryż ugotować , odcedzić.Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą.

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać startą marchew i chwilę smażyć.Wlać koncentrat, przyprawić, wymieszać.Wystudzić paprykarz.Ryż wymieszać z mięsem z ryby,dodać cebulę usmażone z marchewką i koncentratem.Wstawić na 12 godz.do lodówki.Smacznego.!

 IMG_20170321_085743

WAFLE RYŻOWE Z PASTĄ Z PASZTETU I MUSZTARDY

anielka123buziolek

Zdjecie1411_5

 

Wafle Ryżowe są naprawdę bardzo fajne i ułatwiają człowiekowi życie . Nie dosyć ,że mają tylko 40kcl. to są zdrowe i zawierają mnóstwo błonnika i magnezu jak też żelazo ,wit.A plus E,codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie.Bardzo zalecane osobom co zażywają środki farmakologiczne,nie zawierają cholesterolu,konserwantów ani sztucznych barwników.Wytwarzane są bez tłuszczu,mąki ,cukru,mleka w proszku.Smakują i na słodko i na słono.

 

1 op.paczki wafli ryżowych z solą morską 

30dag.pasztetu

4 łyżki musztardy francuskiej

koperek

1 cebula

pieprz

trochę oliwy z oliwek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pasztet mieszamy z musztardą,oliwą.Mieszamy,dodajemy pieprz,koperek posiekany drobno i posiekaną drobno cebulę.Wymieszać i smarować wafle ryżowe.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci