Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

SMAROWIDŁA DO CHLEBA

JAK ZROBIĆ PAPRYKARZ Z MAKRELI

anielka123buziolek

IMG_20170321_085814

To najlepsze smarowidło do chleba jakie ostatnio robiłam.Niech się chowa paprykarz ze sklepu , ten ma smak i strukturę paprykarza szczecińskiego jak za dawnych lat mimo ,  że użyłam tutaj wędzonej makreli zamiast usmażonej ryby.Od dziś w moim domu kupny paprykarz poszedł do kosza.Zapraszam.Spróbujcie sami czy tak się rzeczy mają.

IMG_20170321_085730

 

1 makrela wędzona

1 mała marchewka

2 cebule

0.5 torebki ugotowanego ryżu jaśminowego( 50 g.)

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

5 łyżek wody

1 łyżka cukru

1 łyżka octu 

Sól

Pieprz

Ostra papryka

Słodka papryka

Olej do smażenia

*****************************

Rybę obrać z ości.Marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Cebulę obrać i posiekać.Ryż ugotować , odcedzić.Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą.

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać startą marchew i chwilę smażyć.Wlać koncentrat, przyprawić, wymieszać.Wystudzić paprykarz.Ryż wymieszać z mięsem z ryby,dodać cebulę usmażone z marchewką i koncentratem.Wstawić na 12 godz.do lodówki.Smacznego.!

 IMG_20170321_085743

WAFLE RYŻOWE Z PASTĄ Z PASZTETU I MUSZTARDY

anielka123buziolek

Zdjecie1411_5

 

Wafle Ryżowe są naprawdę bardzo fajne i ułatwiają człowiekowi życie . Nie dosyć ,że mają tylko 40kcl. to są zdrowe i zawierają mnóstwo błonnika i magnezu jak też żelazo ,wit.A plus E,codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie.Bardzo zalecane osobom co zażywają środki farmakologiczne,nie zawierają cholesterolu,konserwantów ani sztucznych barwników.Wytwarzane są bez tłuszczu,mąki ,cukru,mleka w proszku.Smakują i na słodko i na słono.

 

1 op.paczki wafli ryżowych z solą morską 

30dag.pasztetu

4 łyżki musztardy francuskiej

koperek

1 cebula

pieprz

trochę oliwy z oliwek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pasztet mieszamy z musztardą,oliwą.Mieszamy,dodajemy pieprz,koperek posiekany drobno i posiekaną drobno cebulę.Wymieszać i smarować wafle ryżowe.

MASŁO Z MUSZTARDĄ DO KANAPEK

anielka123buziolek

Zdjecie16331

 

Dziś coś do chleba.Masło z  musztardą i pachnącym szczypiorkiem.Bardzo dobra alternatywa na codzienną ,śniadaniową nudę...

 

4 dag.masła

8 dag.musztardy sarepskiej 

pęczek szczypiorku lub natki

sól morska firmy prymat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Masło rozcieramy z musztardą sarepską.Szczypiorek lub natkę siekamy drobno,dodajemy do masła,mieszamy.Smacznego.

 

PASTA ZIOŁOWA DO KANAPEK Z GRUSZKĄ

anielka123buziolek

IMG_20160826_190324

 Smaczna pasta do kanapek ,pachnąca mięta , majerankiem i GRUSZKĄ.Cudowne smaki zamknięte w ziołowym twarogu.Zdrowy,lekki,i fantastyczne smarowidło.

IMG_20160826_190426

Składniki na jedną porcję
`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
10dag.twarogu
20ml.jogurtu naturalnego lub jak kto woli śmietanki
1/łyżeczki ziół(suszona rozdrobniona mięta,majeranek,szałwia,kminek mielony).
0.5 gruszki zmiksowanej
sól
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Twaróg rozetrzeć ze śmietaną,posolić,dodać zioła ,zmiksowaną małą obraną gruszkę, wymieszać.Podawać do kanapek.

TWARÓG Z METKĄ

anielka123buziolek

Zdjecie1312

 

Przepyszny twarożek do kanapek oraz jako masa do jajek.

 

25 dag.twarogu

5 dag.masła

15dag.metki

1 łyżeczka cukru

szczypta białego pieprzu

szczypta soli

rzodkiewka  i natka do dekoracji

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Utarte na pianę masło mieszamy z rozdrobniona metką i roztartym twarogiem.Masę ubijamy mikserem,dodając cukier,pieprz i sól.Wyciskamy gotową masę na bułeczki lub jajka szprycą i przybieramy rzodkiewką i natą.Smacznego.

Zdjecie1311

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci