Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

Dania Z WOŁOWINY

SZASZŁYKI ZE ZRAZÓW

anielka123buziolek

 

Delikatne zraziki na patyku nadziewane kiszonym ogórkiem,wędzonym boczkiem malutkimi buraczkami,podawane jako szaszłyk z kiszonymi pomidorkami z przepysznym sosem i makaronem.

 

60 dag.antrykotu

2 łyżki musztardy

2 łyżki sosu Worcestere

1 ogórek kiszony

plasterki boczku wędzonego

małe buraczki

kiszone pomidorki koktajlowe

1 paczka makaronu spaghetti

sól i pieprz

olej do smażenia

zioła

************************************

Wołowinę płuczemy i osuszamy.Następnie mięso kroimy na takie same wielkością płaty i lekko je rozbijamy przez folię spożywczą.Zamarynować przez noc w sosie worcestere.Potem każdy płat oprószyć solą i pieprzem,posmarować musztardą,nałożyć po plasterku boczku,ogórka i buraczka.Mięso zrolować,śpiąć wykałaczkami lub obsznurować nitką bawełnianą.Zrazy oobsmażyć na gorącym oleju.Przełożyć do rondla,podlać bulionem wołowym i dusić do miękkości.Po uduszeniu mięso wyjąć i odstawić na 20 minut aby "odetchnęło".Sos zaprawiamy mąką,doprawiamy.Mięśni kroimy na plastry i nabijamy na przemian z pomidorkami na patyczki do szaszłyków.Włożyć je do naczynia żaroodpornego i w piekarniku 200 stopni podpiec.Makaron ugotować według przepisu z solą.Szaszłyki podawać z makaronem polanym sosem z pieczenia.Smacznego.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci