Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

TESTUJEMY Z FIRMĄ KUPIEC

MISECZKA PEŁNA SMAKÓW

anielka123buziolek

Łatwy i szybki deser warstwowy na bazie Kruche Ciasteczka Zbożowe Kokosowe Firmy Kupiec.

 

1 op.Kruchych ciasteczek zbożowych kokosowych

mała puszka masy makowej

mieszanka bakaliowa z orzechami

kandyzowany imbir

kandyzowana skórka pomarańczowa

miód

mleko

alkohol

*************:****************************

 Mieszankę bakaliową zalać alkoholem.Przygotować małe naczynia.Na ich dno ułożyć pokruszone 1/3 ciasteczek zbożowych kokosowych,na nie warstwę masy makowej.Bakalie osaczyć ,ale nie wylewać alkoholu,ułożyć warstwę bakalii,imbiru i skórek pomarańczowych.Alkohol wymieszać z miodem.Polać deserek.Następnie znów wykładać ponownie składniki,tyle aby dało nam kilka warstw.Na wierzchu posypmy znów ciasteczkami i orzechami pistacjowymi,  i polejmy resztą alkoholu.Całość wstawmy do lodówki na całą noc.Jeśli deser będzie za suchy, polejmy go mlekiem.Smacznego.

DESER "STRZAŁA AMORA"

anielka123buziolek

Owocowy ,delikatny deser na bazie kiwi,śliwki, i Coś na Ząb Crunchy Kokos i Rodzynki firmy Kupiec.Lekki,smaczny i zdrowy.

 

 

4 szt.kiwi

2 op.Cranchy kokos z rodzynkami

1 op.śmietanki kremówki 30%

2 łyżeczki cukru pudru

O.5 op.budyniu śmietankowego

4 szt.śliwek

kieliszek ajerkoniaku

*********************************

Kiwi obrać ze skórki i pokroić w plasterki,śliwki umyć,osuszyć i pokroić w plastry.Bitą śmietanę ubić z 2 łyżeczkami cukru pudru i budynkiem (proszek),na koniec wlać ajerkoniak,wymieszać.

Na dno pucharków ułożyć po 4 plasterki kiwi,posypać cranchy ,wycisnać Kleksa bitej śmietany i znów posypać lekko cranchy.Przystroić plasterkami śliwki.Schłodzić w lodówce

ZUPA SEZAMOWO- CZEKOLADOWA

anielka123buziolek

Świetna zupa na.śniadanie lub pyszny deser po południu.W moim przypadku sprawdziła się jako"poprawiacz złego humoru".Od razu zaczęłam na świat patrzeć przez "różowe okulary":-) .Spróbujcie !

Do jej zrobienia użyłam Płatków Ryżowych Błyskawicznych firmy Kupiec.

 

Ok.3 łyżek płatków ryżowych firmy Kupiec

garść orzechów laskowych tłuczonych

1 łyżka ziaren sezamu

0.5 litra mleka 1.5%

100 ml.kremówki 30%

1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżka kakao 

cukier do smaku

******************:***********************

Zimną kremówkę wymieszać dokładnie z kakao.

Mleko zagotować z olejem sezamowym i sezamem ,gdy będzie się gotować  dodać płatki,a gdy te będą miękkie wlać rozrobione kakao,wymieszać,pocukrzyć dla smaku.Zupę rozlać do miseczek i posypać orzechami.Smacznego.

OWOCOWA SAŁATKA

anielka123buziolek

 

Już czas przerzucić się na lekkie ,smaczne i zdrowe sałatki.Po zimie niestety sadełko się po bokach odłożyło( choć uważam osobiście,że kochanego ciałka nigdy dosyć)więc do dzieła,może zaczniemy coś z tym robić?Jak myślicie,warto?:-)

 

4 łyżki Otrębów Granulowanych o smaku śliwki firmy Kupiec

4 kiwi

2 duże pomarańcze

4 śliwki

****************************************************

Owoce umyć,obrać,podzielić pomarańczę na cząstki, a kiwi pokroić w plasterki lub na ćwiartki,śliwki w półplasterki.Z drugiej pomarańczy wycisnąć sok.Owoce razem ze sobą wymieszać,polach sokiem z pomatańczy i posypać otrębami o smaku śliwki.

SCHAB NA FASOLI ZE ŚLIWKAMI

anielka123buziolek

Zdrowe i lekkie danie z aromatem śliwek,majeranku i alkoholu w którym owoce się moczyły.Myślę,że ciekawie brzmi prawda?Bardzo smakuje podane z Kaszą Jaglaną firmy Kupiec i udekorowane

świeżym majerankiem.

 

50 dag.mrożonych lub świeżych śliwek

2szkl.drobnej fasoli

1op.Kaszy Jaglanej Kupiec

2 łyżki majeranku

80 dag.schab

2-3 ząbki czosnku

sól

pieprz

cukier trzcinowy

2-3 łyżki masła

1 cebula

świeży majeranek a jak nie ma to suszony

Olej do smażenia

koniak

********************************************

Fasolę namoczyć na noc.Wypłukać i ugotować do miękkości(posolić pod koniec ).Mięso opłukać,osuszyć i natrzeć roztartym czosnkiem,oprószyć solą,piepezem i majerankiem,skropić olejem.Śliwki namoczyć w alkoholu na 10-15 minut dzięki temu danie na bierze charakteru.

Schab odstawić co najmniej na1 godzinę do lodówki.W rodlu rozgrzać olej,wyjąć schab z lodówki i o smażyć ze wszystkich stron,na dużym ogniu.Następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i piec ok.50-60 minut w 200 stopniach,podlewając bulionem lub wodą.Cebulę posiekać drobno ,i zeszklić na maśle,dodać namoczone śliwki bez pestek i razem dusić.Następnie dodać ugotowaną fasolę,doprawic solą i pieprzem oraz cukrem.Schab pokroić w plastry i podawać na fasoli z kaszą jaglaną.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci