Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

ZAPIEKANKA Z PIEROGÓW - COŚ Z NICZEGO.

anielka123buziolek

IMG_20190102_145808

 Dziś łatwy ,ale pyszny przepis na wykorzystanie resztek z lodówki i zamrażarki.

IMG_20190103_103649

Pierogi np.z kapustą lub z mięsem ( jeśli mrożone to najpierw je  ugotować ,przecedzić ,przelać zimną wodą) Jeśli kupujemy to robimy z 2 paczek gotowych.

25 dag.pieczarek

1.5 łyżki masła

1 łyżka płaska mąki pszennej

1 szkl.gorącego mleka( 100 ml.zimnego odlać resztę zagotować).

1/2 szkl.šmietany 

sól

pieprz

sok z cytryny

20 dag.startego żółtego sera

Tłuszcz

bułka tarta do formy

********** **************************************

 1. Pieczarki opłukać , osączyć , pokroić w paski i podsmażyć na tłuszczu do odparowania wody.

2 . Na osobnej patelni z tłuszczu i mąki przygotować białą zasmażkę , rozprowadzić czesc8a zimnego mówią , dodawać mieszajàc pozostałe wrzące mleko , zagotować.

 3 . Połączyć się ze šmietaną i pieczarkami , doprawić do smaku solą.

4 . Gotowe pierogi ugotować , przelać zimną wodą ,osączyć i wyłożyć do nasmarowanej i wysypanej bułka tartą formy.

 5 .Pierogi posypać połową startym serem żółtym , zalać sosem i ponownie posypać resztą sera żółtego.

 6 . Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec .Podawač z dodatkiem surówek.Smacznego!.

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci