Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

GOŁĄBKI Z SAŁATY.

anielka123buziolek

IMG_20190102_144345

 Po tych wszystkich dniach wolnych i ucztowaniach w mojej lodówce nagle znalazły się produkty ,które trzeba jak najszybciej zjeść .Dziś miałam lepszy dzień więc jak to ja od razu z tego co znalazłam zrobiłam pyszne jedzenie.Tylko pytanie ?!Kto to wszystko  zje !!!!.

Ten pomysł bardzo mi się spodobał ponieważ możemy je podać jako świetna przystawkę np.na imprezę ,uroczystość itp.a przed nami wiele takich uroczystości.Jest daniem lekkim i smacznym ,myślę ,że wiele pań chętnie przekąsi małe co nie co.Zapraszam!.

 IMG_20190102_1457021

 

IMG_20190102_145558

 

1 duża główka sałaty liściastej

1 cebula

2 łyżki tartej bułki ( w zależności )

15 dag.pieczarek

4 łyžki stopionego masła

2 łyżki zieleniny - koperku i natki pietruszki

1 żółtko

sól

1 płaska łyżka czerwonej papryki

Posiekany ząbek czosnku

0.5 szkl.gestej śmietany

0.5 szkl.rosołku może być z kostki 

Oliwa gęsta z oliwek

*****************************************

1. Oczyszczone i posiekane grzyby smażyć na rozgrzanym mašle z dodatkiem zieleniny ,cebuli i czosnku , až do wyparowania soku , często mieszajac , zdjąć z ognia , wystudzić.

 2 . Sałatę opłukać ,osuszyć liście ,oderwać białe łodyżki .

3 . Do pieczarek wsypać bułkę tartą , żółtko dodać , šmietanę , doprawić solą i papryką.

 4 . Wymieszać.Farszem nadziewać liście sałaty , zwijać jak gołąbki .

5 . Ułożyć w wysmarowanej formie do zapiekania , wlać rosół.

6 . Zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut.Wylożyć na talerz i polać obficie oliwa z oliwek.Smacznego.

 

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci