Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

DORSZ SAUTE

anielka123buziolek

IMG_20180722_1531211

 

Białe ,delikatne mięso ryby ,świetnie się nadaje na rybę w stylu SAUTE tzn. ryba smażona w małej ilości tłuszczu i panierki tak uwielbianej ,przynajmniej przeze mnie.Taka ryba jest świetna na dietę ,osób mających problemy z żołądkiem czy wątrobą ,jest dużo zdrowsza niż smazona.Posiada dużo selenu i białka.

4 porcje polędwiczek z dorsza

1 cytryna

sól i pieprz 

oliwa z oliwek

4 plastry cytryny i natka pietruszki do przystrojenia

***********************************************************

1 . Rybę opłukać ,osuszyć ,skropić porządnie sokiem z cytryny ,posolić z obu stron i popieprzyć.

2 . Na patelni na małym ogniu rozgrzać oliwę ,włożyć kawałki ryby i smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.

3 . Podawać od razu z plasterkiem cytryny  i posypana natka pietruszki.Smacznego!.

RYBA PO GRECKU >

< GOŁĄBKI Z SAŁATY.

Zdjęcia oraz wpisy są mojego autorstwa, nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i dalszą publikację. Skopiuj przepis by go wypróbować, ale nie podpisuj się pod nim. Ustawa z 4.02.1994 r o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci