Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

MIELONE KOTLETY PIRI - PIRI POD KOŁDERKĄ PARMEZANU

anielka123buziolek

Zdjecie0652_2_400x400

 Kotlety są naprawdę dobre i smaczne , zawsze to jakaš odmiana od zwykłego mielonego do obiadu.

30 dag.kapusty kiszonej

1 jajko

sos piri-piri

1 duży ząbek czosnku

Sól i pieprz

Starty parmezan

Odrobina ulubionej przyprawy 

bułka tarta

Olej do smażenia

*****************************

1 .Mielone wymieszać  z przyprawami ,sosem piri.Dodac zmieloną kapustę kiszoną i rozgnieciony czosnek , jajko i wyrobić na gładką masę.Dodać bułkę tartą i jeszcze raz wymieszać.

2 . Formować równe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu .Gdy z jednej strony się usmaza na złoty kolor kotleta obrócić, posypać parmezanem startym po wierzchu usmażonego kotleta i przykryç całość pokrywką . 

 3 . Smażyć na małym ogniu , aż ser się roztopi a kotlet się usmaży.Smacznego!.

 

 

 

 

 

 

 

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci