Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

CIASTO FASOLOWE NA MLEKU Z PROSZKU MOCNO CZEKOLADOWE BEZ MĄKI

anielka123buziolek

IMG_20180628_102408

 Ciasto mocno czekoladowe , pełne przypraw korzennych i mocnego alkoholu.W środku miękkie i lekko mokre , ale nie kruszące się .Polecam takie smaczne ciasto do kawy .Mina koleżanek bezcenna ha ha ....

IMG_20180628_102503

 

1 puszka odcedzonej fasoli białej (30 dag.)

4 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

2 łyżeczki przyprawy do piernika

1/2 łyżeczki cynamonu

0.5 szkla.miodu 

50 ml.( Kieliszek ) koniaku 

Polewa czekoladowa

****************************************

 1 . Fasolę opłukać i osączyć na sicie .W malakserze zmiksować fasolę z resztą składników na gładką masę.

2 . Wlać do formy silikonowej lub wyłożoną papierem do pieczenia.

3 . Piec 45 stopni w 160-180 stopniach

4 . Ciasto całkowicie wystudzić w formie.Po upieczeniu się jest mokre i się kruszy .Dlatego ważne jest jego wystudzenie całkowite!!!.

5 . Wystudzone ciasto polać polewą .Smacznego.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci