Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

TRÓJKĄCIKI SCHABOWE ZE ŚLIWKAMI I BRĄZOWYM RYŻEM

anielka123buziolek

Zdjecie1200

 

4 kolety schabowe bez kości

po łyżce bazylii i ziół prowansalskich

szczypta pieprzu

15g.śliwek suszonych

2 cebule

olej do smażenia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kolety opłukać,osuszyć i rozbić na bardzo cienki kotlet.Bazylię wymieszać z ziołami prowansalskimi i pieprzem,natrzeć kotlety z obu stron.Śliwki zalać wrzątkiem,kiedy woda ostygnie,osączyć je na sicie.Na plastrze mięsa układamy po 2 szt.śliwki,złożyć kotlety po przekątnej(jak pieróg),tłuczkiem zbić brzegi,aby się posklejały.Pozostałe śliwki i posiekaną cebulę przełożyć do rondla z rozgrzanym olejem,i dusimy 5 min.Wkładamy kotlety ,dusimy do miękkości na malutkim ogniu.Jeśli trzeba,podlać odrobiną gorącego wrzątku.Podajemy z ryżem lub ziemniakami i duszoną marchewką.Smacznego życzę.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci