Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

ZUPA " BANDYTY "

anielka123buziolek

20171125_13.49.34

 Zdecydowana zupa o konkretnym , pikantnym smaku .Wspaniała na okolicznościowe imprezy i przy domowym kominku ,kiedy śniegi za oknem pokryją grubą , puchową pokrywą , a rzeki zetnie lód.Jest pikantna , lekko kwaskowa , i nieziemsko smaczna!.Bardzo ją polecam!.Zapraszam.

2 puszki po 250 g.gulaszu 

1 marchewka kostka

2 czerwone papryczki chilli z nasionami posiekaną w plasterki

3 duże ząbki czosnku drobno posiekanego

1 duża cebula pokrojona w półplastry

Olej

1.5 -2 litry bulionu

1 duża zielona papryka

1 słoik papryki czerwonej konserwowej

1 łyżeczka pieprzu cayenne

1 łyżeczka pieprzu

Sól

2 łyżki koncentratu pomidorowego

0.5 łyżeczki ostrej papryki wędzonej

1 łyżeczka papryki słodkiej sypkiej

2 szczypty rozmarynu

0.5 słoiczka czarnych oliwek

******************************************

 Zagotować bulion , dodać rozdrobniony gulasz ,pokrojoną drobno w kostkę marchewkę.Gotować tak z 15 minut. Papryczkę umyć , pokroić w plastry i dorzucić do zupy, posolić.Cebulę obrać ,pokroić w półplasterki , czosnek drobno posiekać.Rozgrzać patelnię z oliwą ,udusić na niej cebulę , a gdy będzie miękka dodać ,pokrojoną w kostkę zieloną paprykę i  czosnek ,chwilę jeszcze dusić i przełożyć całą zawartość do garnka z zupą.Wymieszać. .Przyprawić pieprzem cayenne ,czarnym pieprzem,dodać koncentrat pomidorowy,wędzoną paprykę i słodką,przemieszać, dołożyć czerwoną paprykę marynowaną zmiksowaną w blenderze i pokrojone czarne oliwki, przyprawić rozmarynem.Chwilę pogotować i gotowe.Podawać z pieczywem.Smacznego.

 

 

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • swansonshop

    Bardzo ciekawy przepis. Muszę koniecznie go wypróbować na obiad :)
    Dziękuję bardzo i pozdrawiam :)

  • anielka123buziolek

    Dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie!.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci