Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

KURCZAK W SOSIE Z GRANATU Z PEPERONI

anielka123buziolek

IMG_20170409_123901

 Delikatne mięso z kurczaka duszone w przepysznym sosie z granatu z lekką nutą ostrości papryczki.

2 piersi z kurczaka

Zioła tajskie

1 szkl.soku z granatu

2 łyżki cukru trzcinowego muscowado

1 cebula

sól

Oliwa

1-2 łyżki octu balsamicznego

1 ostra papryczka PEPERONI 

kolendra

natka pietruszki

masło

*******************************************

Cebulę poszatkować w drobną kostkę|.Papryczkę pokroić w plasterki.Piersi kurze umyć i osuszyć, pokroić w kawałki, posolić, przyprawić przyprawą tajską .W rondlu rozgrzać oliwę ,wrzucić papryczkę chwilę przesmażyć , dodać cebulę i zeszklić ,dodać sok z granatu i cukier.Smażyć wszystko razem aż cukier się skarmelizuje, dolać octu balsamicznego .Gotować 5 minut ,dodać kolendrę suszoną i włożyć mięso ,dusić do miękkości ,włożyć łyżkę masła,dobrze wymieszać, doprawić.Podawać na białym ryżu.Smacznego!

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci