Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

RYBA W MARYNACIE Z WHISKY

anielka123buziolek

IMG_20170314_134004

 Tak przyrządzona ryba Jet wyśmienita.Zdjęcie wyszło ciut za ciemne , ale kolor ryby wychodzi ciemno bursztynowy , alkohol nadaje kruchość rybie i smak.Podałam rybę z kaszą bulgur , ale wy możecie ją podać z ryżem i sałatkami.

4 dzwonka ulubionej ryby 

 1 limonka

suszona kolendra lub świeża jeśli macie

100 ml.whisky

1 łyżka sosu sojowego

2 łyżki miodu płynnego

Szczypta cynamonu.

*************************************.

Rybę umyć , osuszyć , skropić sokiem z limonki , posypać utartą na proszek suszoną kolendrą.

 Z whisky , sosu sojowego , miodu i cynamonu zrobić marynatę w misce.

Rybę posmarować marynatą i grillować na złoty kolor lub pięć w piekarniku na papierze do pieczenia 15 min.w 220 stopniach.Smacznego.

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • daga313

    Mój mąż za rybą nie przepada, ale za to za whisky tak. Może na takie połączenie dałby się namówić hehe

  • anielka123buziolek

    Ja bym się zgodziła na takie połączenie ha ha an

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci