Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

DUSZONA ŁOPATKA Z PIWEM

anielka123buziolek

IMG_20170301_133503

 Szybkie  danie z wieprzowiny podane np.z ryżem ,makaronem lub  z paprykowymi kopytkami i z buraczkami.To taki mix  polskich , tradycyjnych smaków.

 0.5 kg.łopatki wieprzowej kostka

250 ml. bulionu bulionu warzywnego

1 butelka piwa Kozel

3 ziarna ziela angielskiego

4 ziarnka pieprzu czarnego

2 cebule kostka

3 ząbki czosnku posiekanego

2 liście laurowe

Sól

Olej

*********************************

Pieprz i ziele angielskie utłuc w moździerzu.W rondlu rozgrzać dobrze olej,podsmażyć cebulę,a potem dodać czosnek.Kiedy czosnek wyda cudowną won dodać mięso pokrojone w dużą kostkę i smażyć 2-3 minuty.Wlewamy piwo i dodajemy przyprawy z moździerza i liście dusimy chwilę mieszając.Następnie dolewamy połowę bulionu.Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie.Doprawiamy jeśli trzeba solą i pieprzem.Podlewamy bulionem jeśli wyparuje.Smacznego!.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • daga313

    Prawdziwy niedzielny obiad

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci