Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

BIAŁA KIEŁBASA POD BESZAMELEM

anielka123buziolek

_20170409_113634

 Tak podana kiełbaska jest naprawdę pyszna.Możemy podawać ją z sałatkami,surówkami i mizerią kotletami,.klopsem,smażoną rybą lub z gotowanymi jajkami.Ziemniaki wymieszane z sosem można podać jako samodzielne danie z jajem sadzonym i kefirem.A gdy zostanie coś z obiadu można zrobić z tych produktów sałatkę.

4 białe kiełbaski

Ziemniaki

Sos:

*************

1.5 łyżki masła

1.5 łyżki mąki

Sól i świeżo zmielony pieprz

Gałka muszkatołowa

1 łyżka posiekanego drobno koperku

*******************************************

Ziemniaki obrać,umyć i ugotować, pokroić w plastry.W garnku roztopić masło , wsypać mąkę ,i energicznie mieszać .Wlewać powoli mleko,doprawić i mieszając zagotować,dodać koperek.Wlożyć do sosu plastry ziemniaków lub polać je na talerzu, podawać od razu z gorącą białą kiełbasą.Smacznego!.

 

 

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci