JAJKA JASKÓŁCZE PO MOJEMU
anielka123buziolek

Takie jajka świetnie się komponują z różnymi sałatkami ,warzywami, pieczywem i ryżem.Podajemy je jako przystawkę lub danie główne obiadowe.Jemy je na zimno jak i na gorące.Orzepis zmodyfikowałam dodając parę dodatków.Zapraszam.
4 jajka na twardo
2 plasterki szynki
0.5 kg.mielonego mięsa
1 jajko
2 łyżki startego żółtego sera
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka keczupu
Sól i pieprz
Olej do smażenia
************************************
Szynkę kroimy w kostkę.Mięso wkładamy do miski , wbijamy surowe jajko , dodajemy żółty ser , keczup , szynkę i 2 łyżki bułki tartej, przyprawić, wyrobić.
Ugotowane jajka obieramy, przekroić na pół.Z masy mięsnej formujemy placuszki , spłaszczamy ręką , na każdym ułożyć połówkę jajka z żółtkiem do spodu, obkleić masą mięsną.
Bułkę tartą wysypać na talerz.Na patelni rozgrzać olej ( nie dużo).Kotlety obtoczyć w w bułce tartej, wyłożyć na tłuszcz , smażyć na rumiano.Podajemy gorące lub zimne, jako przystawkę , z pomidorami i jak kto lubi z bazylią lub natką.Smacznego!.