Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

JAJKA JASKÓŁCZE PO MOJEMU

anielka123buziolek

 IMG_20170323_1410372

Takie jajka świetnie się komponują z różnymi sałatkami ,warzywami, pieczywem i ryżem.Podajemy je jako przystawkę lub danie główne obiadowe.Jemy je na zimno jak i na gorące.Orzepis zmodyfikowałam  dodając parę dodatków.Zapraszam.

4 jajka na twardo

2 plasterki szynki

0.5 kg.mielonego mięsa

1 jajko

2 łyżki startego żółtego sera

4 łyżki bułki tartej

1 łyżka keczupu

Sól i pieprz

Olej do smażenia

************************************

Szynkę kroimy w kostkę.Mięso wkładamy do miski , wbijamy surowe jajko , dodajemy żółty ser , keczup , szynkę i 2  łyżki bułki tartej, przyprawić, wyrobić.

Ugotowane jajka obieramy, przekroić na pół.Z masy mięsnej formujemy placuszki , spłaszczamy ręką , na każdym ułożyć połówkę jajka z żółtkiem do spodu, obkleić masą mięsną.

Bułkę tartą wysypać na talerz.Na patelni rozgrzać olej ( nie dużo).Kotlety obtoczyć w w bułce tartej, wyłożyć na tłuszcz , smażyć na rumiano.Podajemy gorące lub zimne, jako przystawkę , z pomidorami i jak kto lubi z bazylią lub natką.Smacznego!.

JAK ZROBIĆ PAPRYKARZ Z MAKRELI >

< JAJKA W SZLAFROKU

Zdjęcia oraz wpisy są mojego autorstwa, nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i dalszą publikację. Skopiuj przepis by go wypróbować, ale nie podpisuj się pod nim. Ustawa z 4.02.1994 r o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci