Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

DWUKOLOROWA BABKA

anielka123buziolek

IMG_20150906_214548

Pyszne,wilgotne ciasto ucierane na niedzielny podwieczorek.

5 jajek

1 szkl.wody

1.5 szkl.cukru

1 szkl.oleju

3 szkl.mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

1 cukier waniliowym

******************************************

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Wymieszać z resztą składników ciasta oprócz kakao.Formę do babki posmarować olejem i obsypać bułką tartą.Ciasto podzielić na dwie części ,jedna ma być mniejsza do której dodajemy przesiane kakao.Białą część ciasta Wlewamy do formy ,wyrównujemy powierzchnię.Teraz na białe ciasto Wykładamy ciasto kakaowe, wygładzamy powierzchnię.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy ok.50 minut.Sprawdzić patyczkiem czy się upiekla.Studzimy.Posypujemy ją cukrem pudrem lub dekorujemy polewą czekoladową.Smacznego,

 

 https://www.facebook.com/D.a.Rozmys 

 

 

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci