Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

SAŁATKA WEGETARIAŃSKA

anielka123buziolek

Nie myślałam,że ta sałatka  tak bardzo mi zasmakuje.Sałatkę podajemy na ciepło ,gdyż tylko wtedy uwydatnia swòj smak i aromat.Zamiast mięsa użyłam w niej kotletòw sojowych, namoczonych w bulionie z czosnkiem i pokrojonych w paseczki.Makaronu możemy użyć innego np.świderki.Polecam.

 

Ok.10 dag makaronu przed ugotowaniem

1 op.kotletòw sojowych ugotowanych jak wnmprzepisie na opakowaniu

5 dag.grzybkòw suszonych ugotowanych i pokrojonych w paski

1 czerwona cebula

1 łyżka świeżej rzeżuchy lub natki albo kolendry

10 łyżek oliwy z oliwek

4 łyżki octu winnego

po 1 łyżeczce świeżej lub suszonej bazylii ,oregano i tymianku

sól morska

pieprz

2-3 łyżki wywaru z ugotowanych grzybkòw

***********************************************

Makaron gotujemyal'dente,przelać zimną wodą.Grzybki dzień wcześniej namoczyć ,ugotować i pokroić.Cebulę obrać i drobno posiekać.Kotlety sojowe ugotować i pokroić w paski.Zrobić sos:ocet z oliwą,wywarem z grzybòw i ziołami wymieszać w miseczce,przeprawić solą i pieprzem.Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą,udekorował.Smacznego.

© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci