Menu

kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3

kuchnia pełna smaków

ŚLEDZIE PO ŻYDOWSKU Z POMARAŃCZAMI

anielka123buziolek

I znów moje ulubione danie w całej swej krasie ,a mianowicie śledzia mogę  jeść słonego wprost z wiaderka  lub z różnymi dodatkami,w zależności na co w danej chwili mam ochotę.A co Wy na to?

 

60 dag.płatów śledziowych

3/4  szkl. mleka

1 pomarańcza

1 cebula

1 jabłko

 1 kiszony ogórek

3-4 łyżki majonezu

1 łyżka soku z cytryny

pieprz

sól

cukier

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Filety moczymy w mleku przez 2-3 godzin.wyjmujemy je ,osuszamy i kroimy wzdłuż ich długości na pół .Pomarańczę,jabłko,ogórek i cebulę obieramy i kroimy wszystko w drobną kostkę(jabłko skropić lekko sokiem z cytryny).Majonez wymieszać z resztą soku z cytryny,przyprawić solą ,pieprzem i cukrem.Połączyć z pokrojonymi owocami i warzywami.Paski śledzi zwinąć i spiąć wykałaczkami.Roladki napełniamy farszem.Chłodzimy przez 2-3 godziny.przed podaniem udekorować np.natką pietruszki albo miętą.Smacznego.

 


© kocurkowerozmyslaniawkuchniuanielki3
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci